Wilujeng Sumping Di "Media" na Urang Sunda

Bissmillahirrochmaanirrochiim. Sadayana Wartawan Media Soara Sukapura Indonesian Online News di Bahanan Kartu Identitas (Id Car) sareng di larang ngalanggar kana Kode Etik Journalistik Indonesia Sareng kedah Taat Tumut kana UUD 1945 sareng tunduk dina Aturan UU No 40 Tahun 1999 ( kanggo Pers Journalis Indonesia) sareng ka simpatisan ( Nara Sumber) di larang masihan barang , boh bilih aya Fitnah anu teu di harepkeun.

Minggu, 11 September 2011

JALAN NOROBOS MUN JALAN KA CIPANAS GALUNGGUNG "MACET"

Kaayaan Jalan Torobosan jamatan Cikunten nu ngahubungken Dua Desa (Padakembang -Linggajati) ka arah Cipanas Galunggung
Kabupatian Tasikmalaya SS.
Teu Loba nu Apal , jalan Torobosan nu ka tempat Picnik Cipanas Galunggung , sabab jalan ieu memang lain jalan Resmi ( Jalan Alternatif) tapi jalan Norobos ieu pantes mun di sebut jalan " Beurit" pamuka jalan nalika Jalan ka arah tempat Wisata Cipanas Galunggung Macet nalika liburan tas lebaran Idul Fitri 1432.H nu kaliwat.
Mun urang nyawang hayang ka- Cipanas Galunggung arah ti Singaparna "Ngarah" teu Macet , urang bisa asup ti Jalan Raya Cisinga ti arah Masjid Desa Mekarjaya Kecamatan Padakembang Kabupatian Tasikmalaya , urang bisa terus ngareunah moal ka Ganggu ku kamacetan " Tamu" Galunggung.
Mengkolna ti Kampung Kokoncong Desa Padakembang , asup ka jalan norobos jalan leutik , ngaliwatan Jambatan ( Sasak) anu geus di cor kira-kira (3m ) luhureun walungan Cikunten , jalan eta nepungkeun antara Dua Desa ( Desa Linggajati jeung Desa Padakembang), tapi jalana perlu " diropea" deui .
Salah saurang ( Masyarakat) anu ceuk pangakuana nu nyieun jembatan eta ( Pamukana) nyarita ka SS, " peryogi pisan bantosan kanggo jalan ieu namung ka-pungkur oge..basa jamatan eta di wangun eta..teh kenging nyungkeun (Bantalan ) Rel Galunggung nu tos teu di pirosea, sareng pernah " Urusan" sareng pihak Kapulisian da di tuduh maling nu Nagara ngan masyarakat (Ti Dua Desa) ngadukung kana,di anggona beusi Rel nu tos teu di Anggo janten Mangfaat di anggo ku masyarakat ayeuna , ngan masih keneh meryogikeun bantosan ti mana wae kanggo langkung ngantebkeun pagwangunan,nu bakal karaos ka mangfaatana kanggo jalur perekonomian di ieu, daerah " Kang Ukar nerangkeun jungjang karawat kajantenan di Bukana jalan torobosan pajang lebar.
Pangwangunan teh meryogikeun dukungan " Materi" kawajiban Pamarentah Pusat sareng Daerah kanggo nganyatakeuna , mudah-mudahan jalan eta ( Engkena) janten jalan nu tiasa Ngangkat kahirupan Masyarakat di Dua Kacamatan ( Padakembang sareng Sukaratu) , da ..dukungan tempat Piknik Cipanas Galunggung mah tos Jelas , kantun ngamangpaatkeun nana sareng Ngakalan supaya Rahayat di Eta Daerah janten Maju. ( Rizal Sundani) 

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar